Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Demòcrates es desmarca de Junts i s’oposa als JJOO perquè “maquillen” el conflicte català

|

- Publicitat -

Demòcrates s’oposa als Jocs Olímpics d’hivern ‘Barcelona-Pirineus’ perquè els veu com “una operació de maquillatge” per amagar el conflicte català. Així ho ha anunciat aquest dilluns el partit independentista que es va integrar a la llista de Junts a les eleccions del 2021.

D’aquesta manera, Demòcrates es desmarca de Junts, que defensa el projecte olímpic. En canvi, Demòcrates veu “incompatible” organitzar uns Jocs Olímpics amb l’estat espanyol i, alhora, perseguir la independència de Catalunya. A més, considera que els jocs estan “pensats” per “oferir internacionalment una imatge de concòrdia i normalitat en les relacions entre Catalunya i l’Estat”.

Publicitat

“Sense un comitè olímpic propi no hi ha garanties de respecte a la llengua i cultura pròpies, ni tampoc a la presa de decisions o al control de la inversió”, diuen en un comunicat. Per això, Demòcrates farà campanya contra els JJOO de cara a les consultes del Govern previstes pel 24 de juliol. Un referèndum que, de totes maneres, consideren “enganyós i democràticament feble” instant la ciutadania a participar en la consulta telemàtica organitzada pel Consell per la República.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut