Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Demanen accelerar la declaració del Parc Natural de Prades per frenar els “macroprojectes” de les energies renovables

La Coordinadora Garrigues per una Eòlica i Solar Sostenibles es referma en el lema "renovables sí, però no així"

|

- Publicitat -

La Coordinadora Garrigues per una Eòlica i Solar Sostenibles ha instat el Govern a avançar en la declaració del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades per posar fre als “macroprojectes” d’energies renovables que s’estan tramitant a la zona, que comprèn cinc comarques del Camp de Tarragona i Ponent.

Durant la comissió d’Acció Climàtica del Parlament, un dels representants de la plataforma, Adrià Masip, ha demanat a l’administració que es responsabilitzi de protegir el medi ambient perquè aquesta tasca no recaigui en els ajuntaments i veïns afectats, que estan fent “grans esforços econòmics” per frenar la tramitació d’aquests projectes.

Publicitat

Així mateix, Masip ha insistit en la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades que inclogui “tot el terreny que sigui possible”. També ha confirmat que la coordinadora es fa seu el lema “renovables sí, però no així”, ja que considera que el plantejament dels projectes passa “per davant del patrimoni local” i no garanteix l’equilibri territorial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut