Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Demanen 9 anys i mig de presó a l’acusat de tirar coets a l’helicòpter dels Mossos

|

- Publicitat -

La fiscalia demana 9 anys i mig de presó per a l’home acusat de tirar dos coets a l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra en el marc de les protestes per la sentència del judici del Procés. El ministeri públic considera que l’autor dels llançaments de pirotècnia ha comès un delicte de desordres, pel qual li demanen cinc anys de presó, així com un delicte d’atemptat i lesions, que suposa una pena de quatre anys i mig. La Generalitat de Catalunya, que també s’ha personat com a acusació, demana una pena de dos anys de presó i dos mesos de multa per responsabilitat civil.

Els fets es remunten al passat 16 d’octubre de l’any 2019, quan l’acusat, tal com asseguren els Mossos, va utilitzar tubs de llançadora per tirar dos coets contra la unitat Hèlix de la policia catalana, segons ha informat Tot Barcelona, i que va esclatar a “escassos metres” de l’aeronau. Els agents el van poder identificar a partir d’aquests mateixos tubs, malgrat anar cobert amb un casc i un “mocador independentista”, i van seguir-lo durant tota la manifestació, fins que en un moment es va descobrir el rostre i van procedir a detenir-lo. Tot i que va escapar-se, finalment van tornar a detenir-lo dies després, ja a casa seva.

Publicitat

Ara, aquests fets han arribat a judici. La fiscalia sol·licita penes de cinc i quatre anys i mig de presó pels delictes de desordre, atemptat i lesions. La Generalitat, per la seva banda, considera que no hi ha delictes de desordres, i demana dos anys de presó i dos mesos de multa per responsabilitat civil.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut