Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Defensa anuncia la retirada de tropes a Afganistan per “l’alt cost de vides, també espanyoles”

|

- Publicitat -

La ministra de defensa, Margarita Robles,  ha demanat que l’OTAN creï una figura destinada a ajudar el Govern afganès en una roda de premsa que ha dut a terme fa unes hores. La ministra del partit que va prometre la sortida d’Espanya de l’OTAN, però que després ho va sotmetre a un referèndum, ha explicat que aquest conflicte ha suposat un “alt cost” en vides humanes. L’inici d’Espanya en el conflicte es va iniciar amb l’atemptat de les torres bessones contra Estats Units l’11 de setembre.

Robles ha mostrat la seva preocupació pel retrocés en drets humans i explica que s’ha ordenat una retirada de tropes espanyoles al país, que casualment hi seran fins a l’11 de setembre. Cal dir que la ministre de defensa, pel que fa a països estrangers, sí que té una excel·lent sensibilitat pel respecte dels drets humans i ha mostrat la seva preocupació per “les dones i els infants”. Tot i que ha destacat que estan estudiant altres vies  de col·laboració, més enllà de les tropes al país.

Publicitat

Ha aprofitat per explicar que Espanya està formant a altres països per a la pau, sense aportar-ne gaires detalls. Robles no s’ha deixat de dir que no fa “polítiques unilaterals” en defensa, i que sempre es fan dins del marc de la Unió Europea, de l’OTAN o en comissions bilaterals.

Aquestes declaracions podrien haver-se fet per emmascarar la gestió de Defensa en el conflicte afganès i ha ressaltat que mantenen unes “excel·lents relacions” amb Estats Units d’Amèrica.

Tot plegat demostra l’opacitat del Gobierno a l’hora de rendir comptes en termes de Defensa i que podrien ser una sortida d’Espanya en el moment en què el conflicte s’intensifica a causa de l’avenç talibà a l’Afganistan.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut