Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Decreten presó pel gihadista del Pont de Suert detingut a Saragossa

|

- Publicitat -

L’operació antiterrorista que la Guàrdia Civil va dur a terme a la localitat del Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, el passat dilluns, s’ha saldat amb un detingut que, ara, ingressarà a presó provisional acusat de ser el presumpte autor d’un delicte de terrorisme. La detenció va efectuar-se a Saragossa (Aragó), i el sospitós és un resident del municipi lleidatà que, segons els investigadors del cas, difonia propaganda gihadista i fins i tot estava disposat a viatjar a les zones de conflicte.

El Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional ha decretat la presó provisional i sense fiança pel sospitós, després que els agents de la Guàrdia Civil sorprenguessin els veïns del Pont de Suert amb una macrooperació en la qual van registrar-se habitatges i que tenia com a objectiu localitzar aquest veí del poble.

Publicitat

L’home detingut, de nacionalitat espanyola i resident del Pont de Suert, presumptament, desenvolupava una campanya a favor del gihadisme a través d’internet, utilitzant les xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània, a través de les quals difonia propaganda terrorista o informació per a fabricar explosius. A més a més, l’individu també té experiència en l’ús d’armes i d’explosius.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut