Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Cunillera creu que estar en precampanya “no ajuda a convocar la taula de diàleg”

|

- Publicitat -

La delegada de Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, ha deixat clar aquest dimecres que el primer secretari de PSC, Miquel Iceta, és el candidat del partit a les eleccions catalanes i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, “farà grans coses en política, on vulgui ell”.

“El ministre Illa val molt, està donant un resultat esplèndid. En el futur podrà ser el que vulgui, però en aquest moment el candidat que té el PSC és Miquel Iceta. És un boníssim candidat, és un bon parlamentari, amb sentit comú i té un aguant terrible”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Publicitat

Sobre la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), prefereix tirar-los endavant amb la majoria que va permetre la investidura del president de Gobierno, Pedro Sánchez, i assegura que el PSOE treballa a partir d’aquí, però ha afegit: “Si alguns no hi volen ser, ens haurem de buscar la vida, no?”

Segons Cunillera, es necessiten uns pressupostos “d’esquerra que siguin útils als ciutadans”, pel que considera que no serà responsabilitat dels socialistes i sinó dels que no vulguin negociar-los si no s’aproven.

Després de defensar que des que governa Sánchez hi ha hagut diàleg amb la Generalitat, ha avisat que estar en “precampanya” a Catalunya no ajuda que es convoqui la taula de diàleg entre governs, i tampoc que es posin, a parer seu, noves condicions per seure a parlar.

“El Gobierno vol seure i parlar, però ¿posar condicions perquè hi hagi aquesta taula de diàleg ajuda? Segurament no”, ha sostingut la delegada de Govern a Catalunya.

També ha assegurat que no entendrien que el president de la Generalitat, Quim Torra, no assistís a la Conferència de Presidents sobre l’inici de curs escolar: “No és comprensible que no hi vagis a dir la teva. No es pot renunciar a aquestes coses”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut