Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Cuevillas carrega durament contra Joan Ridao: “A què estem jugant?”

Avisa que l'argumentari que fa l'exsecretari general d'ERC "és un tret al peu" a la defensa de la presidenta Forcadell i una "rendició"

|

- Publicitat -

Un document emès per la Mesa del Parlament al·lega davant el Tribunal Constitucional (TC) que el rebuig “formal” de la cambra catalana de la suspensió dels diputats processats per l’1-O va ser “en termes jurídics” una “declaració de voluntat política”. Així ho estableixen les al·legacions signades pel lletrat major del Parlament, Joan Ridao, qui va ser secretari general d’ERC i també diputat al Congreso i al Parlament, al recurs d’empara que va presentar Carles Puigdemont en contra l’acord de la Mesa que li nega la delegació de vot. En l’escrit, Ridao argumenta que encara que en l’apartat 1 del text aprovat es rebutjava “formalment” la suspensió, aquesta no deixa d’acceptar-se tenint en compte que en el segon apartat s’habilita la designació d’un diputat substitut.

El text de les al·legacions també argumenta que el Parlament havia de fer efectiva la resolució judicial sobre la suspensió mitjançant “el procediment més garantista, que inclou els aspectes processals interns i la fórmula corresponent”. Així mateix, subratlla que la resolució judicial va ordenar que fos la Mesa qui decidís com fer efectiu el mandat judicial.

Publicitat

Indignació i ràbia de Cuevillas: “A què juguem?”

L’advocat dels polítics exiliats, Jaume Alonso-Cuevillas, ha opinat al seu perfil de Twitter sobre el text presentat per Joan Ridao: “les al·legacions del Parlament oposant-se al recurs d’empara del president Carles Puigdemont contra la decisió de la Mesa de suspendre’l com a diputat (malgrat que el Ple havia decidit el contrari), demostren que calia interposar el recurs sí o sí”.

Descriu el to de l’argumentació com a “jocs semàntics” i “raonaments barrocs” que li recorden a “les interlocutòries del Tribunal Suprem”. A més, diu que “acceptar la suspensió, com va fer la majoria de la Mesa, en contra del que havia acordat el Ple, és un acte de rendició”.

Però encara va més enllà i assegura que l’escrit del Parlament suposa també “un tret al peu a la defensa de la Presidenta Carme Forcadell i la resta de membres de la Mesa de l’anterior legislatura”  i acaba preguntant-se escandalitzat: “A què estem jugant?”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut