Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cs vol cessar el Síndic de Greuges amb els vots del PP i PSC

|

- Publicitat -

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimarts que sondejarà el PSC i el PPC per tal d’activar el mecanisme parlamentari per cessar Rafael Ribó com a Síndic de Greuges. La Llei del Síndic de Greuges preveu que se’l pugui cessar si així ho acorden tres cinquenes parts del ple, però només calen tres formacions o una tercera part de l’hemicicle per sol·licitar que s’activi el procediment. En una roda de premsa, Roldán ha justificat la mesura després de les declaracions de Ribó sobre el sistema sanitari català i els pacients provinents de fora de Catalunya, que la dirigent taronja considera “vergonyoses”. “Necessitem aquesta majoria i em posaré en contacte tant amb el PPC com amb el PSC per cessar aquesta persona que no defensa els interessos de tots els catalans”, ha insistit.

Segons ha explicat, Cs havia dut a la Mesa del Parlament una sol·licitud de compareixença perquè Ribó expliqui aquestes afirmacions, però JxCat i ERC han impedit que prosperi. “Hem hagut de veure amb vergonya qua els partits independentistes i Podem tombaven aquesta compareixença”, ha dit, per la qual cosa Cs ha optat per demanar que el ple cessi el Síndic. “Té el mandat caducat, utilitza el seu càrrec per blanquejar Torra i els partits independentistes” i, a més, “cobra un dineral” com a Síndic, ha lamentat Roldán.

Et pot interessar  Guerra oberta entre el PSOE i el PP: el PSOE diu que Tellado ha de respondre pel 'cas Koldo' i el PP vol la dimissió d'Armengol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut