Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cs extrema la manipulació: “Volen fer amb el castellà el mateix que Franco va fer amb el català”

Els ha sortit el tret per la culata i inconscientment han reconegut el genocidi cultural i lingüístic de la dictadura

Agències 01/12/2021
El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, durant una intervenció al Ple. Imatge de l'1 de desembre de 2021

El president del grup parlamentari de Ciudadanos, Carlos Carrizosa, ha elevat el nivell de la seva crítica aquest dimecres fins al punt de comparar l’acció del Govern amb la de la dictadura franquista. El líder dels liberals estava criticant la defensa de la immersió lingüística a les escoles, però l’odi cap a la llengua i la manipulació característica de la formació l’han portat a acusar la Generalitat de “voler fer amb el castellà el mateix que Franco va fer amb el català”. Tot plegat, els ha sortit el tret per la culata, ja que han reconegut el genocidi cultural i lingüístic de la dictadura.

I és que per a Carrizosa, el Govern, el president i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, tenen el castellà “com una llengua estranya fruit de la imposició, malgrat ser la llengua materna de més de quatre milions de catalans”. L’unionisme, ferit, ha afegit que “pretenen extirpar Espanya del cor dels catalans”.

“No els agrada la Catalunya real, la bilingüe, els hi fa por. Per això la volen canviar amb enginyeria social”, ha etzibat el líder de Cs a la seva pregunta al president, tot concloent que el seu grup “no permetrà, per dignitat, que es converteixi tants catalans en estrangers a la seva pròpia terra”.

En la seva resposta, Aragonès ha acusat Cs de voler “dividir la societat catalana per motius partidistes” des que va néixer. “No se’n sortiran. A Catalunya no hi ha un problema lingüístic, a les aules no hi ha un problema lingüístic”, ha dit el president, que ha mantingut que ell i el seu Govern “seguiran defensant el model d’escola catalana” i l’enfortiment del català i del seu ús social.