Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Cs denuncia davant la Comissió Europea que el telèfon 061 és de pagament

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha denunciat aquest dimecres davant la Comissió Europea (CE) que el telèfon 061, que la Generalitat recomana utilitzar per fer consultes sanitàries a l’entorn del coronavirus, és de pagament. Cañas ha reclamat a la CE que “prengui mesures” perquè el faci gratuït, atès que en els darrers dies “s’ha vist triplicat” el nombre de persones que l’ha utilitzat. Segons Cañas, a diferència del 112, telèfon d’àmbit europeu que sí és de franc, el 061 té un cost d’entre 8 i 15 cèntims d’euro en funció de l’operador. Cañas ha preguntat als responsables de la CE si considera que la Generalitat “vulnera” els principis que inspiren el funcionament del 112 derivant la ciutadania a un servei “de pagament”.

L’eurodiputat taronja també ha lamentat que la Generalitat “fa negoci amb la salut dels catalans avantposant l’afany recaptatori als interessos dels ciutadans”.

Publicitat

Al web del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’especifica que “tot i que el cost de la trucada és molt baix, no és gratuït, atès que no es tracta d’un telèfon d’emergències, sinó de consulta”.

El preu de la trucada al 061 CatSalut Respon, afegeix el mateix web, varia en funció de l’operador contractat i es factura per segons. El cost estàndard és de 0,0650 euros + IVA per l’establiment de la trucada i 0,0115 euros + IVA per cada minut, de dilluns a divendres laborables, de vuit del matí a sis de la tarda, i 0,0040 euros + IVA per a la resta.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut