Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Crítiques al CGPJ per aprovar, per unanimitat i 3 mesos tard, el dictamen crític contra la Llei trans

|

- Publicitat -

El CGPJ ha aprovat aquest dimecres per unanimitat un dictamen que considera que l’avantprojecte de Llei trans que ha elaborat el Ministeri d’Igualtat contradiu el “dret fonamental a la igualtat”.

El text, que és preceptiu, però no vinculant, afirma que algunes disposicions propicien l’efecte “no desitjat” de generar situacions de “discriminació positiva” i, per tant, de discriminació “indirecta” de les persones no previstes en l’àmbit d’aplicació de la llei, “especialment significativa pel que fa a les dones no transsexuals”.

Publicitat

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha carregat amb contundència contra aquesta decisió: “Un CGPJ il·legal i fora de mandat, decideix que els drets de les persones trans discriminen les dones”. “Quina vergonya”, ha reblat.

Així mateix, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que manté el full de ruta de la llei trans, tot i el dictamen crític del Poder Judicial. “Cap sorpresa. El nostre full de ruta és clar: Tramitar amb urgència aquesta llei perquè arribi al Congreso en aquest període de sessions”, ha afirmat Montero en una piulada a Twitter.

La titular d’Igualtat ha garantit que “els drets de les persones trans i LGTBI seran llei”. Montero ha criticat que l’informe del CGPJ, que és preceptiu però no vinculant, arribi “amb tres mesos de retard”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut