Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Crítiques a les xarxes pel nou uniforme dels Mossos d’Esquadra: “Sembla el de la policia espanyola”

Els usuaris de les xarxes socials no han dubtat a assenyalar a gran similitud que el nou uniforme té amb la vestimenta dels agents de la Policia Nacional espanyola

Maria Garcia 04/02/2023
Mossos d'Esquadra amb el nou uniforme en formació al davant de la comissaria de Mollerussa Data de publicació: divendres 03 de febrer del 2023, 16:10 Localització: Manresa Autor: Oriol Bosch

El cos de Mossos d’Esquadra ha estrenat, aquest dissabte, 4 de febrer, un nou uniforme, jubilant així la clàssica camisa blava i la gorra de plat, que formaven part de l’uniforme des del 1984. La policia catalana assegura que el nou uniforme proporciona al cos una imatge molt més moderna que l’anterior vestuari, a la vegada que destaquen que els nous teixits ofereixen millores en seguretat, mobilitat i confortabilitat. No obstant això, el nou uniforme no ha estat ben rebut per tothom, i ha aixecat diverses crítiques a les xarxes socials, la majoria de les quals assenyalant que la nova imatge és molt similar a la de la policia espanyola.

Mossos d’Esquadra ha presentat el nou uniforme a través de diversos vídeos corporatius que s’han compartit a les diferents xarxes socials del cos.

Els vídeos, però, han rebut diverses crítiques i missatges de rebuig per part de diversos usuaris de Twitter, que no han dubtat a assenyalar la gran similitud que el nou uniforme té amb la vestimenta dels agents de la Policia Nacional espanyola. Altres crítics també destaquen que el nou uniforme no permet veure clarament el número de placa, ni tampoc les càmeres anunciades el passat 2022 amb què els agents gravaran les seves actuacions.