Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

‘Crims’ es podrà veure a Alemanya a través de la cadena ZDF

L'exitosa sèrie de TV3 fa el salt internacional

|

- Publicitat -

La sèrie ‘Crims’ de TV3 es podrà veure a Alemanya a la cadena ZDF, que n’ha adquirit els drets. D’aquesta manera la ‘true crime’, que ja es pot veure arreu de l’Estat a través de Movistar Plus+, fa el salt internacional. La sèrie, dirigida pel periodista Carles Porta creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, tracta casos reals que han passat a Catalunya. A ‘Crims’ no hi ha experts parlant de la seva feina, hi ha protagonistes de cada història que relaten la seva participació en els fets, sigui perquè els van viure o perquè els van investigar. L’audiència de la sèrie ha estat un èxit des de la seva estrena. El primer capítol, emès el febrer del 2020, va tenir 910.000 espectadors i una quota de pantalla del 22,5%.

‘Crims’ va néixer a Catalunya Ràdio de la mà i la veu de Carles Porta el 2018 amb l’emissió d’un capítol cada setmana. És una producció de la CCMA que compta amb un equip de guionistes de Catalunya Ràdio i True Crime Factory. Des de llavors, les xifres d’audiència i descàrregues no han parat de créixer i aquesta temporada es tancarà amb més de 190 episodis emesos.

Publicitat

Salt a la pantalla petita

El programa, que relata crims reals, va fer el salt a TV3 el 2020 amb la primera temporada i capítols molt recordats com Brito i Picatoste. Temporada rere temporada, ‘Crims’ ha anat superant records. El capítol més vist de la darrera temporada va ser el primer, el de Marina Ruiz, que va registrar el rècord històric del programa amb 689.000 espectadors de mitjana i un 30,9% de quota de pantalla.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme

També ha estat un èxit en audiència digital. Les seves reproduccions d’àudio i vídeo de totes les temporades i a totes les plataformes continuen al capdamunt de les llistes mes rere mes.

Nombrosos reconeixements 

L’excel·lent acollida del públic, s’acompanya dels reconeixements i premis recollits, com el Premi Nacional de Comunicació al millor programa de ràdio, el Premi Ondas al millor programa de ràdio, el Premi Ràdio Associació 1924 al millor programa de televisió o el Premi Zapping al millor programa de televisió i millor presentador, entre d’altres.

Salt a la literatura

En paral·lel a l’emissió dels capítols de ràdio i tele, ‘Crims’ també s’ha traslladat a la literatura amb la publicació de fins a tres volums de la Col·lecció Crims amb Carles Porta, editats per La Campana. Són ‘Tot el que llegireu és real’, ‘Llum a la foscor’ i ‘La Noia de Portbou’. A més, el 13 d’abril sortirà publicat un nou volum de la col·lecció que es titula ‘Pecats capitals’.

La bona acollida de ‘Crims’ va dur a la productora Zoopa i al Palau Robert a proposar la creació d’una exposició immersiva que permetés als seguidors del programa i a la resta del públic conèixer de prop com treballa l’equip. L’exposició va superar els 150.000 espectadors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut