Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Cotarelo explica amb detall el seu enfrontament amb ERC: “No es pot insultar un partit!”

Assegura tenir apuntats tots els càrrecs electes d’ERC que l’han insultat a Twitter i senyala Sergi Sol com el seu censor a TV3

Redacció 13/01/2020
Imatge del politòleg Ramon Cotarelo / Wikimedia Commons

El catedràtic madrileny que resideix a Girona, Ramon Cotarelo, va tancar la llista d’ERC de les eleccions del 21-D del 2017. Durant els últims mesos, però, ha protagonitzat una trista picabaralla, sovint molt pujada de to, amb el partit que el va acollir ara fa poc més de dos anys.

Davant de les poques possibilitats de matisar i d’explicar-se que permet Twitter, Cotarelo ha recuperat el seu blog, Palinuro, per a explicar amb detall el seu enfrontament amb ERC.

Primer de tot, el politòleg explica que criticar un partit s’ampara en la llibertat d’expressió, fins i tot, si es fa de manera dura. Narra que ell mai no ha insultat persones i que ha patit un “linxament” per part d’ERC amb l’excusa d’haver insultat un partit.

També explica que ha guardat tots els insults que ha rebut i que té captures de pantalla dels seus autors que assegura que són “càrrecs electes d’ERC” i en fa una enumeració ordenada alfabèticament.

També senyala directament Sergi Sol com el responsable d’haver-lo censurat a la ràdio i televisió públiques catalanes: “Sergi Sol, assessor de “polítiques estratègiques” del vicepresident Aragonès, amb un sou públic de més de 75.000 € a l’any, contertulià habitual a TV3, on amaga la seva condició. Aquest home fort de RTV3 compta amb la confiança de Junqueras, és el comissari polític d’ERC i l’encarregat de fer la propaganda del partit i menystenir a l’independentisme. En un article sorprenent intitulat “¡Viva TV3!” va dir que els que es queixen de la seva censura, en el fons és fan les víctimes i es creuen més importants del que són. Típica tàctica de maltractador.”

Per acabar, assegura que ERC ha estafat als seus electors: “estan disposats a tornar a l’autonomisme” i que el fet que ell ho denunciï és el que l’ha portat al linxament per part dels republicans: “I també a posar en marxa la seva immensa maquinària partidista per tractar de matar civilment a un ciutadà que gosa exposar les seves mentides”.