Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Cotarelo acusa ERC d’abraçar la indefinició dels comuns sobre la independència

“Són el que més els convingui però sempre partit institucional”

Redacció
Redacció 20/06/2019
Gabriel Rufián i Ramón Cotarelo darrere del faristol d'ERC, que en primer terme mostra el lema 'L'únic canvi possible' el juny del 2016

Ramon Cotarelo, el catedràtic i politòleg espanyol establert a Catalunya i que ha abraçat la causa catalana que lluita per assolir la independència, ha tornat a demostrar que no té pèls a la llengua. La seva activitat a Twitter s’ha intensificat des de que va tancar el seu bloc, Palinuro, al·legant que li menjava massa temps i que molta gent el copiava sense citar ni molt menys pagar-li drets.

Si fa uns dies recriminava les males arts de la suposada “esquerra progressista espanyola” avui n’ha deixat caure una altra de ben grossa.

El publicista i escriptor ha volgut definir la nova posició d’ERC en vers l’eix nacional i ha assegurat que fa com “els seus amis comuns” és a dir, jugar a la indefinició. Segons Cotarelo, ara ERC no és “ni independentista ni no independentista” sinó que acusa els republicans de ser el que “li convingui, però sempre partit institucional” i acaba comparant la formació amb el “Partido Revolucionario Institucional mexicà”.

Cotarelo havia tancat la llista d’ERC el 21 de desembre i després la llista de Puigdemont a Europa, on va muntar un sidral quan va assabentar-se que, sense que ningú l’avisés, l’havien posat com a suplent. Finalment va tancar la llista no sense haver-se queixat sonorament a les xarxes.