Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Convivència Cívica Catalana es queda amb un pam de nas: S’arxiva la denúncia contra el fons del Govern

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona ha arxivat la denúncia de Convivència Cívica Catalana contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers per haver aprovat un Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros per donar cobertura a reclamacions com la del Tribunal de Cuentas. El jutjat recorda que no pot investigar persones aforades, com són els membres del Govern, i per això ha arxivat la denúncia per malversació de fons públics.

L’entitat considera que aquestes despeses no poden ser assumides “de cap manera” per la Generalitat i diu que la “garantia d’indemnitat” -a la qual apel·la l’executiu- “no pot emparar conductes manifestament il·legals, ni l’administració pot assumir el cost de la defensa o fiances dels funcionaris que han actuat de manera il·legal”. Convivència Cívica Catalana apunta que també instarà “el corresponent procediment” davant el Tribunal de Cuentas si es confirma que es dipositen aquests diners.

Et pot interessar  Ultimàtum d'Aragonès a Sánchez: no hi haurà acords aquesta legislatura si no negocia el finançament singular
Publicitat

Opinió

Minut a Minut