Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Confirmats a Catalunya 24 casos nous i la xifra d’afectats és de 125

Torra es reuneix amb els grups parlamentaris a Palau per parlar de l’epidèmia

Avatar
Agències 10/03/2020
Pla general de la reunió del president de la Generalitat, Quim Torra, i membres del Govern amb els grups parlamentaris del 10 de març de 2020 (Horitzontal)

Catalunya registra un total de 125 positius de coronavirus, segons l’últim balanç del Departament de Salut, que ha informat de 24 casos nous. D’entre el total de casos, 18 estan en estat greu. A més, del total de contactes, n’hi ha 400 que són professionals sanitaris. Al conjunt de l’Estat, els positius superen els 1.600, amb 35 persones mortes, tres de les quals a Catalunya, i 135 altes. El telèfon 061 està rebent un allau de trucades, que han crescut de forma extraordinària en els últims dies. De fet, aquest mateix dilluns en va rebre prop de 18.000, quan la mitjana del 2019 és de 6.700 trucades diàries.

El Govern posa al dia les formacions sobre la gestió i seguiment de l’arribada i contenció

El president de la Generalitat, Quim Torra, està reunit des d’un quart de cinc de la tarda amb els grups i subgrups parlamentaris catalans per tractar la gestió del coronavirus. La trobada es fa al Palau de la Generalitat i, per part del Govern, també hi han assistit la consellera de Salut, Alba Vergés, el titular d’Interior, Miquel Buch, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller de Territori, Damià Calvet. L’objectiu de la reunió és posar al dia les formacions polítiques de la gestió i seguiment que s’està fent de l’arribada, expansió i contenció del coronavirus a Catalunya.

L’Arquebisbat de Tarragona demana retirar l’aigua beneïda de les esglésies i rebre la comunió a la mà

L’Arquebisbat de Tarragona ha fet públiques diverses indicacions a tenir en compte en les celebracions litúrgiques per evitar la propagació del coronavirus. Així, l’Arquebisbat apunta a la conveniència de retirar l’aigua beneïda de les piques que hi ha a l’entrada de les esglésies i altres centres de culte, o que a l’hora de la pau es faci un altre gest diferent al de donar-se la ma, o fins i tot suprimir-lo. L’Arquebisbat també demana que les persones que donen la comunió es rentin les mans abans i després de fer-ho, i aconsella que, en la mesura del possible, la comunió es rebi a la mà. També es demana evitar el contacte físic amb les imatges i reliquiaris, i que les mostres de devoció i afecta es limitin a una inclinació o reverència.

Relacionats