Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Condemnen a 3 anys de presó sense proves un manifestant contra la sentència del procés al Barça-Madrid del 2019

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona condemna a 3 anys de presó un dels participants en la manifestació contra la sentència del procés convocada per Tsunami Democràtic durant el partit del Barça-Madrid del 18 de desembre del 2019. La sentència de l’Audiència de Barcelona considera provat que l’home va llençar una ampolla de vidre i una pedra a la línia policial, així com que va agredir els agents que el van detenir pels llançaments. La defensa del condemnat, tanmateix, sosté que el tribunal només ha valorat la versió “interessada” dels fets que han donat els Mossos d’Equadra, a la vegada que denuncia la falta de proves. L’equip defensor ja ha anunciat un recurs d’apel·lació “contra la inconsistència de les versions acusatòria i l’absència de proves”.

El relat dels fets suposadament provats explica que el passat 18 de desembre del 2019, cap a les 20 hores del vespre, l’acusat es trobava a la Travessera de les Corts, cantonada amb el carrer Maternitat, formant part de la concentració convocada per Tsunami Democràtic. La concentració de Tsunami coincidia amb una concentració dels grups més radicals d’aficionats al Barça, i durant el recorregut per accedir a l’estadi, part d’aquests seguidors radicals va coincidir amb un grup d’unes 300 persones que havien participat en l’acte de Tsunami Democràtic. Els Mossos d’Esquadra aleshores van interposar-se entre els dos grups, de signe contrari segons la sentència. El text relata que des del grup de Tsunami Democràtic es va començar a llançar pedres, ampolles de vidre i llambordes contra els agents que separaven el grup radical del de protestants. La sentència identifica el condemnat dins d’aquest grup.

Publicitat
Et pot interessar  Wagensberg vincula "l'espionatge il·legal" de Pegasus amb la causa contra Tsunami Democràtic

La defensa del condemnat, tanmateix, denuncia que els fets que la sentència considera provats es basen “exclusivament” en les declaracions dels tres agents implicats, “sense cap més prova”, i qualifica aquests testimonis de “parcials i interessats”. Alhora subratlla que en cap moment del periple judicial han “aparegut” els objectes que “presumptament es van llançar contra la policia”.

A la vegada, també destaca que la sentència condemna el presumpte responsable dels llançaments “malgrat no poder assegurar que impactessin contra cap policia“, i adverteix de la “greu circumstància” que suposa el fet que el tribunal hagi imposat una pena “superior a la demanada” per la fiscalia, “tot acollint la modificació feta a judici per l’acusació particular” -en representació dels Mossos- “que eleva d’1 a 3 anys la petició de presó”. Per tot plegat la defensa anuncia un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut