Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Condemnat per conducció temerària l’home que va envestir les creus grogues a la plaça de Vic el 2018

|

- Publicitat -

El jutjat penal número 1 de Manresa ha condemnat el conductor que va envestir a tota velocitat les 2.500 creus grogues —en protesta per la repressió contra l’independentisme per l’1-O— situades a la plaça Major de Vic. Tot i que el jutge l’ha condemnat per un delicte de conducció temerària, l’ha eximit per trastorns mentals i a canvi haurà d’estar dos anys en règim de llibertat vigilada i no podrà conduir vehicles motoritzats per un període de cinc anys.

Els fets es remunten el juliol del 2018, un any després de la celebració del referèndum i en un moment de màxima tensió política. Tot i que l’alcaldessa Anna Erra va demanar que s’investigués el cas per un delicte d’odi, el jutjat mai ho va acceptar.

Publicitat

I és que l’acusació considerava que l’autor dels fets va actuar amb una clara animadversió contra el moviment independentista, però la fiscalia només va demanar per a l’acusat una pena lleu per danys i no va tenir en compte el risc que va suposar per a les persones que hi havia a la plaça.

L’home, que en el moment dels fets tenia 51 anys, era veí de Vic i estava en tractament psicològic i el seu advocat va negar en tot moment que hi hagués cap motivació política.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut