Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Concentracions en defensa de la llengua catalana aquest dijous a Barcelona, Girona i Lleida arran de la catalanofòbia de Veritas

La Intersindical defensa que els drets lingüístics són també drets laborals que cal respectar igual que la resta

|

- Publicitat -

El cas de catalanofòbia de l’empresa Veritas, que va acomiadar una treballadora per dirigir-se en català a uns clients mentre treballava en un dels supermercats que la cadena té a Puigcerdà (Cerdanya), continua aixecant pols. El cas no només va suposar una flagrant discriminació i vulneració de drets lingüístics, sinó que va demostrar una vegada més el perill que corre la llengua catalana i els seus parlants, que poden acabar a l’atur només per mantenir el seu idioma matern.

La Intersindical defensa que els drets lingüístics són també drets laborals que cal respectar igual que la resta. Per tant, davant aquesta situació, la Intersindical ha convocat tres concentracions en defensa de la llengua catalana aquest dijous, 18 de maig, a les capitals Barcelona, Girona i Lleida. La convocatòria és a les 18:30 hores; a Barcelona, la trobada tindrà lloc a Gran Via 539, mentre que a Girona serà a Juli Garreta 32 i, a Lleida, a Doctor Fleming 29.

Publicitat

Altres entitats de l’esquerra independentista, com ara el col·lectiu OSAN, han promogut accions de boicot contra els establiments de l’empresa per protestar contra la vulneració dels drets lingüístics que va patir la treballadora catalanoparlant.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut