Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Concentració a Pontons per condemnar l’assassinat d’una dona enterrada a la finca de la seva parella

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Pontons (Alt Penedès) ha convocat aquest dissabte a les 12 del migdia una concentració per condemnar l’assassinat masclista d’una dona, comès el 2021 i resolt aquesta setmana passada, quan va descobrir-se el crim. El cos de la víctima estava enterrat en una finca del municipi, i va ser descobert la setmana passada. El principal acusat, la parella de la víctima, ha estat condemnat a presó provisional, comunicada i sense fiança.

El consistori ha convocat a tots els veïns a la plaça de l’Ajuntament en “senyal de condemna, rebuig i solidaritat amb la família de la víctima”. Durant l’acte es llegirà un manifest per refermar “el rebuig ferm, unitari i contundent de totes les violències masclistes”.

Publicitat

El presumpte assassí és un home de 43 anys i veí de Barcelona, que va ser detingut dimarts en relació amb la mort violenta de la seva parella, el cos de la qual va esquarterar i enterrar a dos metres de profunditat a la seva finca de Pontons. El crim va cometre’s l’estiu de 2021, però recentment el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil havia rebut informacions que indicaven un moviment inusual de terres i la unitat va obrir una investigació, arran de la qual s’ha descobert el terrible crim masclista. No hi havia antecedents de violència entre la parella i el jutjat de Vilafranca s’inhibirà al de Barcelona donat que en aquests casos la investigació correspon al del domicili de la víctima. La causa està oberta per homicidi o assassinat, que s’acabarà de concretar segons avancin les investigacions.

Arran de la descoberta, els agents de la Guàrdia Civil van detenir el propietari de la finca com a presumpte autor de la mort i enterrament de la seva dona. La investigació per aclarir els fets continua oberta i el cas es troba sota secret de sumari.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut