Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Comín treu pit de l’1-O en un acte de l’ANC a Brussel·les: “No hem renunciat al mandat”

L'eurodiputat de Junts defensa que el referèndum va ser "vàlid" perquè "està emparat per la Constitució espanyola"

|

- Publicitat -

Missatge contra el desànim de l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, des del cor d’Europa. En un acte organitzat aquest dijous per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) davant el Parlament Europeu de Brussel·les, Comín ha reivindicat el llegat de l’1-O i el fet de tenir la clau de la negociació de la investidura de Pedro Sánchez.

“Si avui estem on estem, si en aquest moment la vida política gravita al voltant d’unes negociacions que tenen a veure amb l’amnistia i l’autodeterminació, […] és perquè no hem renunciat al mandat de l’1-O”, ha assenyalat. Alhora, Comín ha defensat que el referèndum català va ser “vàlid” perquè “està emparat per la Constitució espanyola”.

Publicitat
Et pot interessar  Els CDR i entitats independentistes convoquen una "jornada antirepressiva" el Primer d’Octubre a Barcelona

“Si s’interpreta la Constitució espanyola a l’empara del pacte internacional de drets civils i polítics de les Nacions Unides, Catalunya té dret a l’autodeterminació“, ha afegit. En aquest sentit, Comín ha apuntat que el problema de l’independentisme català “no està amb la Constitució”, sinó amb uns magistrats i una classe política espanyola “que no volen sotmetre-la a allò que se l’ha de sotmetre, que és el dret internacional públic i els tractats internacionals”. “Per això l’1 d’octubre és irrenunciable i el mandat de l’1 d’octubre és irrevocable”, ha subratllat.

Per tot plegat, Comín s’ha mostrat compromès a defensar tot allò que estigui a les seves mans “dins els límits de la democràcia, els drets humans, la no-violència i la desobediència pacífica”. “El poble de Catalunya té dret a defensar el mandat que ens va donar l’1-O a través de l’exercici dels drets fonamentals”, ha reblat.

Comín, a més, ha destacat que “no hi ha res més important en el curs polític que celebrar l’1-O”. “Si el moviment independentista hagués renunciat al mandat, avui no estaríem negociant el que estem negociant”, ha resumit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut