Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Comín explica en 3 tuits el carreró sense sortida que es troba Llarena sobre les euroordres

|

- Publicitat -

El conseller a l’exili, Toni Comín, i ara eurodiputat per Junts, ha detallat en tan sols 3 tuits el dilema que es troba la justícia espanyola després de la decisió de l’audiència de Bèlgica de no acceptar l’euroordre contra Lluís Puig al·legant que el Tribunal Suprem no n’és competent.

Comín ho resumeix de manera clara i posa sobre la taula el carreró sense sortida al que ara es troba Pablo Llarena, el jutge encarregat d’emetre les euroordres. Faci el que faci, els interessos de la justícia espanyola en sortiran perdent:

Publicitat

Comín detalla el dilema de Llarena: “si no reconeix la seva falta de competència sobre el cas i no s’inhibeix, la justícia espanyola ja no pot tornar a enviar una nova euroordre contra els membres del govern a l’exili que residim a Bèlgica. Per tant, queda definitivament descartat l’escenari de l’extradició”. En canvi, si el jutge espanyol “la reconeix i s’inhibeix en favor d’un jutjat ordinari, el mateix Suprem estaria admetent indirectament que no és el tribunal competent per dictar la sentència de l’1-O. Per tant, estaria servint en safata la seva anul·lació quan el cas arribi al Tribunal d’Estrasburg”.

La conclusió és meridiana: “el Suprem ha de decidir si renuncia a l’extradició dels exiliats per tal de no deslegitimar ell directament la seva sentència contra els presos davant del TEDH, o si desacredita definitivament la seva pròpia sentència per tal de poder seguir perseguint els exiliats”.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut