Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Colau i García s’autoproclamen l’alternativa a la “política de confrontació” entre Barcelona i Madrid

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la portaveu de Más Madrid a l’Assemblea de la Comunitat, Mónica García han reivindicat que la cooperació amb Madrid és possible, fent tot un al·legat a la no-confrontació política. En les paraules de Colau ressona l’eco del famós: “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”.

També s’ha desfet en elogis sobre el projecte ‘Sumar’ de Yolanda Díaz i s’ha mostrat convençuda que la iniciativa està destinada a ocupar la centralitat “de l’espai progressista”. “Pot comptar amb nosaltres per tirar endavant”, ha afegit tot defensant que BComú també va néixer com una iniciativa “per sumar”.

Publicitat

Colau ha negat que l’acte d’aquest dijous fos “cap acte partidista” i ha assegurat que és “fonamental” no perdre cap oportunitat d’apropaments institucionals perquè la ciutadania vol “diàleg”.

Unió entre Barcelona i Madrid

Colau ha afirmat que Barcelona i Madrid tenen molt en comú i ha desitjat que Garcia sigui la futura presidenta de la comunitat. “Crec que hi ha una majoria social que ens agrada cooperar i desitjo que es posin les ciutats al centre”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha explicat i mostrat a García algunes de les polítiques i iniciatives posades en marxa a Barcelona durant el darrer mandat.

La portaveu de Más Madrid, Mónica García, s’ha mostrat feliç de ser a Barcelona i ha expressat el seu reconeixement cap a la gestió d’Ada Colau. De fet, ha definit a l’alcaldessa com un “referent de la bona política” i ha reconegut sentir “enveja” d’algunes mesures impulsades a la ciutat que “posen la ciutadania al centre”.

García ha afirmat que ha vingut a Barcelona com “ambaixadora de l’esperit del diàleg”, a diferència d’altres actors polítics que intenten “fer un pol de confrontació entre Barcelona i Madrid”, segons ha declarat.

La portaveu madrilenya ha manifestat la seva sintonia amb Colau i també ha reivindicat una política centrada en la ciutadania. “Hem vingut amb paper i llapis per apuntar les polítiques innovadores”, ha assenyalat.

Nega cap irregularitat en els Eixos Verds 

Preguntada per les irregularitats detectades per la sindicatura de greuges de Barcelona respecte a l’actuació municipal en el projecte Nous Eixos Verds de la Superilla, Colau s’ha mostrat segura de l’actuació del govern municipal. “Sabem que hem fet les tramitacions d’acord amb la normativa”, ha declarat l’alcaldessa.

De fet, ha assegurat que és “impossible” que l’Ajuntament pugui tramitar projectes urbanístics al marge de la legalitat i que tenen el “convenciment” que han seguit la normativa. Així i tot, ha expressat que no tindran “cap problema” en mostrar la seva col·laboració davant qualsevol requeriment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut