Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Colau fa retirar les flors de la Rambla poc després d’acabar l’acte de condol del 17-A

Les funcionàries encarregades de la neteja, molt nervioses, han impedit que la gent fes fotos del moment

Redacció
Redacció 17/08/2020
Batet, Torra i Colau en l'homenatge a les víctimes de l'atemptat del 17-A, el 17 d'agost del 2020 (horitzontal).

Postureig de cara a la galeria: Tal com ha pogut saber La República, funcionàries de l’ajuntament de Barcelona i del ministeri de Foment han rebut l’ordre de retirar les flors que s’han dipositat aquest matí durant l’acte institucional de dol en homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A del 2017.

A la cerimònia, molt criticada, hi ha assistit el MHP Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident Pere Aragonès, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, el ministre espanyol Salvador Illa i Meritxell Batet, presidenta del Congreso.

Poc abans de les 12 del migdia i quan no feia ni dues hores de la finalització de l’acte, unes funcionaries han començat a retirar les flors i a col·locar-les a una furgoneta. La gent que encara hi era ha començat, sorpresa, a fer fotografies però les treballadores públiques, molt nervioses, han assegurat que denunciarien a tothom que els fes una foto i han obligat a esborrar-ne els vídeos.

Diversos familiars de les víctimes, quan s’han assabentat de la retirada, han corregut un altre cop cap a la Rambla indignats. Després d’unes quantes trucades, han aconseguit que, almenys, les flors es mantinguin fins al vespre.

En acabar l’acte, per cert, Ada Colau s’ha fet fotografies i ‘selfies’ amb alguns dels assistents. Quan li han recriminat l’acció ha assegurat que “es deu al seu públic” i que eren “familiars de víctimes” les que ho demanaven.

Relacionats