Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Colau fa retirar les flors de la Rambla poc després d’acabar l’acte de condol del 17-A

|

- Publicitat -

Postureig de cara a la galeria: Tal com ha pogut saber La República, funcionàries de l’ajuntament de Barcelona i del ministeri de Foment han rebut l’ordre de retirar les flors que s’han dipositat aquest matí durant l’acte institucional de dol en homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A del 2017.

A la cerimònia, molt criticada, hi ha assistit el MHP Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident Pere Aragonès, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, el ministre espanyol Salvador Illa i Meritxell Batet, presidenta del Congreso.

Publicitat

Poc abans de les 12 del migdia i quan no feia ni dues hores de la finalització de l’acte, unes funcionaries han començat a retirar les flors i a col·locar-les a una furgoneta. La gent que encara hi era ha començat, sorpresa, a fer fotografies però les treballadores públiques, molt nervioses, han assegurat que denunciarien a tothom que els fes una foto i han obligat a esborrar-ne els vídeos.

Diversos familiars de les víctimes, quan s’han assabentat de la retirada, han corregut un altre cop cap a la Rambla indignats. Després d’unes quantes trucades, han aconseguit que, almenys, les flors es mantinguin fins al vespre.

En acabar l’acte, per cert, Ada Colau s’ha fet fotografies i ‘selfies’ amb alguns dels assistents. Quan li han recriminat l’acció ha assegurat que “es deu al seu públic” i que eren “familiars de víctimes” les que ho demanaven.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut