Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Clatellot de Save the Children a Espanya: reclama al govern una ajuda universal d’almenys 100 euros per fill fins als 17 anys

|

- Publicitat -

L’organització Save the Children ha presentat un informe sobre pobresa infantil a Europa, en el qual demana al govern espanyol la implementació d’una ajuda universal de 100 euros per fill fins als 17 anys, davant les alarmants xifres de l’organització, segons la qual el 33,4% dels infants a l’Estat vivien en risc de pobresa o exclusió social el 2021. El document analitza les diferents iniciatives a l’Estat per fer front a la pobresa infantil i recomana una ajuda que es podria articular a través de bonificacions fiscals reemborsables que arribin a tots els infants en forma d’ajuda directa o a través de deduccions en la declaració, independentment del nivell d’ingressos dels pares i la seva obligació de pagar impostos. A més, l’organització també demana garantir que tots els infants vulnerables tinguin accés a aliments gratuïts a les escoles.

L’informe de Save the Children lamenta que el Pla d’Acció Estatal per a la Implementació de la Garantia Infantil Europea no inclogui una provisió que fixi com a objectiu donar aliments gratuïts a infants en risc de pobresa o exclusió social. A més, l’organització demana aplicar més impostos als productes que no són saludables, regular la venda d’aliments i begudes no saludables als centres i revisar els menús a les escoles. En aquesta línia, l’organització assenyala que el pla espanyol “manca de concreció” i que hi ha “absència de mesures relacionades amb els espais de salut i educació”.

Publicitat

L’informe de l’organització també remarca que cal més formació per tractar la salut mental dels infants, demana garantir que tenen accés gratuït als medicaments i a l’atenció sanitària primària i ampliar l’assistència visual i dental. Sobre l’habitatge, exposa que el pla d’acció del govern inclou mesures en aquest àmbit, però matisa que depenen de la llei d’habitatge, la qual porta “paralitzada durant mesos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut