Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Clatellada a Cs: El Consell de Garanties rebutja fer el dictamen que sol·licitaven sobre la llei antidesnonaments

L’òrgan recorda que la sol·licitud s’ha de fer a través de la Mesa i Martin Blanco diu que és “una argumentació feble”

Agències 28/02/2022
El portaveu del grup parlamentari de Cs, Nacho Martín Blanco, intervenint des del faristol durant el debat d'una moció sobre la sentència del 25% de castellà a l'escola

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) no ha admès a tràmit la petició de dictamen de Cs sobre la proposició de llei de mesures urgents per a fer front a l’emergència habitacional que es va aprovar en l’últim ple del Parlament. L’òrgan recorda a la seva resolució que “les sol·licituds ha de canalitzar-les la Mesa del Parlament”, i Ciutadans va voler anar directament al CGE en no poder fer-ho a través de la cambra per no tenir els suports suficients. Per al portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, “aquesta argumentació jurídica és d’allò més feble, ja que està clar que la Mesa presidida per Laura Borràs amb el seu proverbial sectarisme ha forçat el reglament per a impedir que Cs sol·liciti aquest informe”.

Per a Cs, és Borràs qui impedeix que es tramiti la petició “per poder així aprovar una llei obertament inconstitucional i després poder dir que el Tribunal Constitucional (TC) i l’Estat són insensibles i inhumans i continuar alimentant el victimisme”. “Això és l’única cosa que saben fer els partits separatistes”, ha dit.