Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Chacón es presenta a les primàries del PDeCAT: “Ho faig per coherència, compromís i consciència”

|

- Publicitat -

L’exconsellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón ha explicat que s’ha presentat al procés de primàries del PDeCAT per ser la candidata del partit a les eleccions a Catalunya: “Ho faig per coherència, compromís i consciència”.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest diumenge recollida per Europa Press, ha dit que no es presenta per competir amb el líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, sinó per defensar el “projecte propi” del seu partit.

Publicitat

En el cas que els independentistes sumessin més del 50% dels vots en aquestes eleccions, el PDeCAT no faria una declaració unilateral d’independència perquè rebutja “la confrontació sistemàticament”.

“No podem confrontar ni paralitzar el país ni demanar als funcionaris que assumeixin responsabilitats en aquest conflicte”, sense que això suposi deixar de criticar la repressió que consideren que pateix el moviment independentista; també aposten per celebrar un referèndum amb reconeixement internacional, en les seves paraules.

La relació amb JxCat

L’exconsellera també ha explicat que la van convidar a anar-se’n a JxCat i que va parlar amb Puigdemont uns dies abans de ser destituïda, però va decidir quedar-se al PDeCAT “per coherència”.

Preguntada per si es va sentir víctima d’una purga al Govern per no anar-se’n a JxCat, ha dit: “Per respecte a la institució, i tenint molt clar que els consellers els nomena i cessa al president, assumeixo que ha estat una decisió del president Torra”.

“Que cadascú tregui les seves conclusions. Sí que és cert que a mi em va preguntar dies abans quina era el meu posicionament polític”, i li ha desitjat tots els èxits al seu successor al capdavant d’Empresa i Coneixement, el conseller Ramon Tremosa.

Ha sostingut que el PDECat “ha tingut voluntat d’integrar i ha estat generós”, primer amb Junts pel Sí, i també el 21-D amb JxCat i els independents, i que en l’actual context ha defensat sumar des del reconeixement mutu.

“Tenim diferències sobre el model de país de la CUP o d’ERC. Volem ser independents però si la nostra economia es veu perjudicada, no és el país que volem”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut