Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cesk Freixas: “Trobo a faltar que els autors d’avui dels Països Catalans musiquem els nostres poetes”

|

- Publicitat -

El cantautor Cesk Freixas ha manifestat que troba a faltar que els autors “d’avui dels Països Catalans musiquin els seus poetes”. No és el seu cas. El músic acaba de publicar un nou disc, ‘Direm nosaltres’, en el qual adapta els versos de poemes de Roc Casagran per a convertir-los en lletres de les seves cançons. En una entrevista de l’ACN, explica que ja fa temps que treballa amb el poeta i que “el vincle” ha estat sempre molt estret. De fet, Casagran serà present en el nou espectacle de Freixas, que s’estrenarà aquest diumenge a l’Auditori del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Ja fa uns anys que Cesk Freixas va canviar el seu mètode per a compondre cançons, arrencant el procés creatiu amb texts poètics o versos que ell mateix escrivia. És per aquest motiu que “no ha hagut de variar massa coses” a l’hora de prendre els versos de Casagran com a punt de partida del disc.

Publicitat

Tot i això, assegura que començar amb la música ofereix un “punt d’espontaneïtat”, ja que és la forma més habitual de crear. “Quan escrius el teu propi text, més o menys, ja saps cap on anirà la cançó, en canvi, quan agafes el text d’un altre, no tens massa referències ni idees de cap on et portarà aquella creació”, conta.

Freixas afirma que trobar “les sensacions i la part emotiva dels versos requereix un treball de concordança entre el que es llegeix i el que es canta”. Explica que fa un “exercici paral·lel” on intenta “captar les sensacions que el poeta està deixant anar en aquell moment”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut