Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Centenars de persones protesten al voltant de l’Hotel Intercontinental contra l’acte de premis del congrés The District

|

- Publicitat -

Unes 250 persones han protestat als carrers al voltant de l’Hotel Intercontinental Barcelona on s’ha produit l’acte d’entrega de premis del congres immobiliari The District, que ha aplegat els fons d’inversió al sector a la Fira de Montjuïc. Els Mossos d’Esquadra han desplegat un fort dispositiu policial que ha impedit l’arribada dels manifestants a l’hotel. L’acció ha succeït l’endemà de la interrupció del congrés per part de centenars d’activistes a favor del dret a l’habitatge que van entrar al saló d’exposicions i van fer una seguda, que va haver de ser desallotjada per la Brigada Mòbil dels Mossos. La protesta de dimecres va acabar amb un detingut i una cinquantena de denunciats.

Aquest dijous a les 19h30, centenars de persones s’han citat a la plaça Navas del Poblesec per dirigir-se a l’Hotel Intercontinental Barcelona, una localització que l’organització del congrés havia volgut que quedés en secret i no havia compartit públicament. Alguns dels premis que s’han d’entregar són per les millors operacions immobiliàries i pels millors fons d’inversió.

Publicitat

Entre els premiats hi ha hagut les empreses Greystart, la firma de capital risc TPG Capital, Servihabitat, la comercialitzadora immobilària de CaixaBank i l’start-up Brick BRO

Centenars de persones han mantingut la protesta al llarg del vespre en carrers al voltant de l’hotel, on no s’han pogut acostar perquè el carrer Lleida estava ple de tanques. Alguns manifestants les han mogut per fer soroll i han encès pots de fum.

Després, han intentat accedir a l’hotel per un altre carrer, que també estava bloquejat i protegit amb presència policial. La marxa s’ha aturat en aquest punt, on es podia veure l’hotel durant menys d’una hora. Alguns manifestants han tirat objectes al cordó policial, com ara ampolles de plàstic o llaunes i també alguns ous.

Et pot interessar  Uns 130 funcionaris de Puig de les Basses fan un minut de silenci per la cuinera morta a Mas d'Enric: "Seguirem aquí"

El congrés, organitzat per Nebex, ha comptat amb més de 380 experts i 250 firmes participants que anaven des de fons d’inversió fins a bancs, passant per grans tenidors, administracions, operadors, promotors, agències comercialitzadores i consultores.

La protesta ha estat convocada per una cinquantena d’entitats, entre les quals el Sindicat de Llogateres de Catalunya; Ecologistes en Acció; la CUP Barcelona; la PAH Barcelona; Elite Taxi; la FAVB o Zeroport. En un manifest aquesta setmana, demanaven l’anul·lació del congrés per la participació de fons d’inversió o grans promotores que acusen de l'”empobriment” i l'”expulsió social”, en un context econòmic en què bona part de la població viu “moments d’escanyament i asfixia”.

Els signants també responsabilitzen les administracions i partits representats al Consell d’Administració de la Fira de Barcelona per la celebració del congrés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut