Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

CCOO omet la repressió del 155 i lamenta que el Govern hagi trigat un any i mig en regular la situació dels metges extracomunitaris en l’ICS

El sindicat apunta que el 2017 es van formar a Catalunya 343 facultatius especialistes de fora de la UE

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- CCOO ha celebrat que el Govern hagi aprovat que els metges extracomunitaris que s’han format a Catalunya puguin treballar a l’Institut Català de la Salut (ICS), però ha lamentat que hagi trigat any i mig a tirar endavant una mesura que ja tenia l’acord de la Mesa Sectorial de Negociació de l’ICS des del juliol del 2017. El sindicat apunta que el 2017 es van formar a Catalunya 343 facultatius especialistes extracomunitaris, 134 dels quals de Medicina Familiar i Comunitària, un àrea on hi ha dèficit a tot el territori. CCOO també denuncia la falta de pediatres en l’àmbit de l’atenció primària i de moltes altres especialitats en l’hospitalari, com anestesistes, oftalmòlegs, otorinolaringòlegs, ginecòlegs, radiodiagnòstic o uròlegs.

En un comunicat, el sindicat espera que aqueta mesura serveixi per donar una millor atenció sanitària i disminueixi la pressió assistencial a la qual els professionals es veuen sotmesos.

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut