Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

CCOO no secundarà la vaga general convocada a l’inici del judici de l’1-O

El secretari general del sindicat, Javier Pacheco, considera que l'acció "només interpel·la una part de la societat catalana"

|

- Publicitat -

Comissions Obreres (CCOO) no secundarà la vaga general convocada per la Intersindical-CSC coincidint amb l’inici del judici de l’1-O al Tribunal Suprem la setmana que ve perquè “només” es dirigeix a una part de la societat catalana. Així ho ha assegurat el secretari general del sindicat, Javier Pacheco, en declaracions a Catalunya Ràdio. “Les mobilitzacions que s’estan plantejant a l’inici del judici són d’una part de la societat catalana, que té la legitimitat de fer-ho, però que no interpel·len el conjunt de la població de Catalunya”, ha valorat. De moment, l’altre gran sindicat a Catalunya, UGT, no ha comunicat si donarà suport o no a la mobilització.

CCOO va convocar una aturada de dues hores el 3-O per rebutjar la violència policial durant l’1-O i es va desmarcar de la vaga general del 8 de novembre del 2017 per respondre a les penes de presó per membres del Govern per organitzar el referèndum.

Publicitat

Oficialment, la Intersindical-CSC va assegurar que els objectius de la mobilització són “reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades al Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat”, entre d’altres, segons va informar en un comunicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut