Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

CCOO i UGT reclamen augments de sou per afrontar la inflació en el manifest conjunt per l’1 de maig

Els sindicats majoritaris denuncien que els empresaris no han tingut la voluntat d'actualitzar els salaris segons el cost de la vida

|

- Publicitat -

Els sindicats CCOO i UGT exigeixen augments de sou per fer front a la inflació en el manifest conjunt publicat de cara el pròxim 1 de maig. Amb el lema ‘Apujar salaris, abaixar preus i repartir els beneficis’, els dos grans sindicats del país responsabilitzen “l’excés de beneficis” dels empresaris d’una “part molt important” de la pujada dels preus que ha patit la ciutadania d’ençà que va començar la guerra d’Ucraïna, a la vegada que denuncien que continua sortint “molt barat” acomiadar gent a Espanya.

Publicitat

El document conjunt dels dos sindicats assenyala directament els empresaris, acusant-los d’haver “generat que l’efecte d’aquesta crisi recaigui sobre els treballadors”, i criticant que “han repercutit el cost de l’energia o de les matèries primeres en el preu final dels béns i serveis, especialment en els aliments”; també denuncien que els empresaris no han tingut la voluntat d’actualitzar els salaris segons el cost de la vida.

Paral·lelament, els sindicats carreguen contra les mesures adoptades per l’administració per fer front a la crisi de preus, indicant que mostren “limitacions evidents” per assolir els objectius proposats. Per aquest motiu, insten els governs a “revisar-les, avaluar-ne el resultat i modificar aquelles que no estiguin sent útils”.

En el manifest, CCOO i UGT treuen pit de les “conquestes socials” aconseguides durant l’últim any, com ara la pujada del salari mínim interprofessional, la revalorització de les pensions o la reforma laboral. A la vegada, també destaquen que per primera vegada van participar en l’elaboració dels pressupostos de Catalunya, i subratllen que els d’enguany compten amb “augments significatius” de recursos per a la sanitat, l’educació o l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Et pot interessar  El TSJC condemna l'empresa General Food Market Ibéria per vulnerar la llibretat sindical d'una delegada d'UGT
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió