Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

CCOO i UGT al servei de l’Estat: La inhabilitació és per la manca de diàleg

|

- Publicitat -

Els sindicats CCOO i UGT han assegurat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem és “desproporcionada” i han lamentat la “recurrent judicialització de la política” en els darrers anys a Catalunya. En un comunicat conjunt, els dos sindicats consideren que la legislatura està “esgotada” i han reclamat que es convoquin eleccions amb la “màxima celeritat possible per posar la democràcia en mans del poble de Catalunya”. “Es fa urgent fer front a les conseqüències de la pandèmia i és inviable amb un govern interí que ni tan sols podria aprovar nous pressupostos de la Generalitat”, apunten els dos sindicats.

Així mateix els dos sindicats veuen “necessària una agenda àmplia de justícia social, econòmica i democràtica, construïda amb diàleg i acords, polítics i socials”.

Publicitat

La inhabilitació és culpa de la manca de diàleg

Tant CCOO com UGT atribueixen a la manca de diàleg polític la inhabilitació del president Torra i demanen eleccions immediates a Cataluny. També opinen que la judicialització de la política en els darrers anys “ha privat les institucions democràtiques de la capacitat de donar respostes a les necessitats de la ciutadania, bloquejant l’acció política i deteriorament la imatge de les pròpies institucions”.

“Des del món sindical sempre hem defensat que la millor manera de resoldre el conflicte a Catalunya és a través del diàleg, i no ens cansarem de demanar-ho”, subratllen.

Et pot interessar  ACAIP critica l'acord entre Justícia i UGT, CCOO, IAC-CATAC i Intersindical que ha permès desconvocar la vaga de presons
Publicitat

Opinió

Minut a Minut