Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

CCOO i UGT al servei de l’Estat: La inhabilitació és per la manca de diàleg

Els dos sindicats reclamen eleccions amb la “màxima celeritat possible”

Avatar
Agències 28/09/2020
Pla obert del secretari general de CCOO, Javier Pacheco i d'UGT, Camil Ros, en una roda de premsa de presentació dels actes de l'1 de maig, el 27 d'abril del 2020 (Horitzontal)

Els sindicats CCOO i UGT han assegurat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem és “desproporcionada” i han lamentat la “recurrent judicialització de la política” en els darrers anys a Catalunya. En un comunicat conjunt, els dos sindicats consideren que la legislatura està “esgotada” i han reclamat que es convoquin eleccions amb la “màxima celeritat possible per posar la democràcia en mans del poble de Catalunya”. “Es fa urgent fer front a les conseqüències de la pandèmia i és inviable amb un govern interí que ni tan sols podria aprovar nous pressupostos de la Generalitat”, apunten els dos sindicats.

Així mateix els dos sindicats veuen “necessària una agenda àmplia de justícia social, econòmica i democràtica, construïda amb diàleg i acords, polítics i socials”.

La inhabilitació és culpa de la manca de diàleg

Tant CCOO com UGT atribueixen a la manca de diàleg polític la inhabilitació del president Torra i demanen eleccions immediates a Cataluny. També opinen que la judicialització de la política en els darrers anys “ha privat les institucions democràtiques de la capacitat de donar respostes a les necessitats de la ciutadania, bloquejant l’acció política i deteriorament la imatge de les pròpies institucions”.

“Des del món sindical sempre hem defensat que la millor manera de resoldre el conflicte a Catalunya és a través del diàleg, i no ens cansarem de demanar-ho”, subratllen.

Relacionats