Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Catalunya prorroga 15 dies les mesures de salut pública per contenir el coronavirus

Es mantenen les mesures relacionades amb el consum de begudes alcohòliques, i segueixen prohibint-les trobades i les reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat

Avatar
Agències 12/09/2020
Agost 6, 2020; Barcelona - Primer día en el que es fan test PCR massius als veíns de Ripollet i Sabadell degut a l'alt nombre de contagis durant les últimes setmanes.

La Generalitat ha prorrogat 15 dies les mesures especials de salut pública a tot Catalunya per contenir el coronavirus, ha publicat aquest dissabte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Es mantenen les mesures relacionades amb el consum de begudes alcohòliques, i segueixen prohibint-les trobades i les reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat.

Aquesta restricció no inclou les activitats laborals, el transport públic, les activitats de culte, casaments i cerimònies fúnebres, ni activitats culturals, arts escèniques i musicals.

Pel que fa a les fires i festes majors, segueix corresponent als ajuntaments determinar si poden celebrar-se respectant les mesures de seguretat.

Els ajuntaments, juntament amb la Generalitat, són els responsables de vigilar, inspeccionar i controlar les mesures establertes, i s’hauran d’emetre informes periòdics.

Aquesta resolució és aplicable a totes les persones que es trobin i circulin per Catalunya, així com a aquells titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial i establiment d’ús públic ubicat al territori.