Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Catalunya i una vintena de territoris europeus reclamen participar en “la implementació del fons de recuperació”

La Generalitat i altres autoritats d’Europa envien una carta a Von der Leyen i diversos líders europeus

Avatar
Agències 03/12/2020
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, dirigint-se a la reunió del consell executiu del 10 de novembre del 2020. Horitzontal.

Catalunya i vint-i-quatre territoris europeus de nou estats membres de la Unió Europea han demanat participar en “el disseny i la implementació del fons de recuperació”. Ho han fet en una carta conjunta enviada aquest dijous a diversos líders europeus, entre ells, la presidenta de la Comissió Europea Úrsula Von der Leyen, el president del Consell Europeu Charles Michel i la cancellera alemanya Angela Merkel on expressen el seu “compromís” per “reforçar el rol dels territoris en la presa de decisions relacionades amb la recuperació de la covid-19”. La Generalitat i altres autoritats d’Europa han instat als responsables comunitaris a involucrar-los en els “debats sobre la recuperació de la Unió Europea” en l’era postcovid.

A més, han fet una crida a les autoritats europees per tal que “reconeguin el valor afegit del nivell subestatal per a l’agenda europea” i “s’adrecin directament als territoris per contribuir en l’estratègia de recuperació que doni resposta als reptes conjunts”.

Els territoris signants han estat Illes Åland, Baden-Württemberg, Balears, Baviera, Comtat de Bjelovar-Bilogora, Catalunya, Emilia-Romagna, Flandes, Hesse, Comtat de Krapina-Zagorje, Comtat de Koprivnica-Križevci, Lazio, Baixa Àustria, Comtat de Medjimurje, Nova Aquitània, Occitània, País Basc, Bolzano-Bozen / Tirol del Sud, Tirol, Comtat de Varazdin, València, Valònia, Voralberg i Wilekopolska.

Tots els signants han enviat una carta al president de cada estat membre, entre ells, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Relacionats