Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Catalunya i una vintena de territoris europeus reclamen participar en “la implementació del fons de recuperació”

|

- Publicitat -

Catalunya i vint-i-quatre territoris europeus de nou estats membres de la Unió Europea han demanat participar en “el disseny i la implementació del fons de recuperació”. Ho han fet en una carta conjunta enviada aquest dijous a diversos líders europeus, entre ells, la presidenta de la Comissió Europea Úrsula Von der Leyen, el president del Consell Europeu Charles Michel i la cancellera alemanya Angela Merkel on expressen el seu “compromís” per “reforçar el rol dels territoris en la presa de decisions relacionades amb la recuperació de la covid-19”. La Generalitat i altres autoritats d’Europa han instat als responsables comunitaris a involucrar-los en els “debats sobre la recuperació de la Unió Europea” en l’era postcovid.

A més, han fet una crida a les autoritats europees per tal que “reconeguin el valor afegit del nivell subestatal per a l’agenda europea” i “s’adrecin directament als territoris per contribuir en l’estratègia de recuperació que doni resposta als reptes conjunts”.

Publicitat

Els territoris signants han estat Illes Åland, Baden-Württemberg, Balears, Baviera, Comtat de Bjelovar-Bilogora, Catalunya, Emilia-Romagna, Flandes, Hesse, Comtat de Krapina-Zagorje, Comtat de Koprivnica-Križevci, Lazio, Baixa Àustria, Comtat de Medjimurje, Nova Aquitània, Occitània, País Basc, Bolzano-Bozen / Tirol del Sud, Tirol, Comtat de Varazdin, València, Valònia, Voralberg i Wilekopolska.

Tots els signants han enviat una carta al president de cada estat membre, entre ells, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut