Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Catalunya del Nord reivindica el seu paper que va fer per fer possible l’1-O

|

- Publicitat -

L’acte reivindicatiu de L’Assemblea Nacional de Catalunya ha tingut lloc a Illa, a la Catalunya del Nord. Ha estat presentat per Adrià Alsina, doctor per la Universitat de Vic amb motiu del quart aniversari del Primer d’Octubre.

En l’acte s’ha reivindicat el paper de la Catalunya del Nord a l’hora de fer possible el Primer d’Octubre, ja que s’ha explicat que “aquí es van fer les paperetes, aquí es van fer les urnes, aquí van ser traslladades al Principat mentre s’escorcollaven empreses”. Costa ha lamentat que “amb l’atemptat de falsa bandera l’agost de 2017, vam comprovar que l’Estat no tindria límits”.

Publicitat

Marie Costa, alcaldessa de Bany d’Arles, ha agraït a Catalunya del Nord que “el vostre sacrifici ha fet que Catalunya encara sigui dempeus”. Costa ha afirmat que estan sota l’administració francesa, però també són catalans i ha criticat l’ocupació paramilitar del Principat que va enviar la Policia, com a bon estat franquista que encara és Espanya. Per costa, l’actuació del Govern espanyol: “Es veia tan gros, tan gros que semblava una broma, com un còmic esguerrat”.

“S’han pegat nens i iaies que només volien votar pacíficament, s’han destruït urnes plenes, s’ha perseguit un president en exercici, s’ha negat el dret a l’autodeterminació i s’ha donat al món la prova innegable que Catalunya és una colònia espanyola”. D’aquesta manera, ha criticat la vergonyosa repressió que l’Estat aplica sense pauses.

Europa s’ha trobat amb un problema internacionalitzat i ara reforçat pel procés escocès. “Tot no és negre, ni molt menys, en l’horitzó de la nostra Ítaca desitjada. El referèndum l’hem guanyat”.

Ha lamentat que Espanya ni tan sols es digna a amagar el “Deep State”. És a dir, les clavegueres de l’Estat. Costa ha estat molt dura amb Espanya, i també amb el govern català “Volen pactar l’impactable. Què vol dir pactar quan s’exclou l’únic subjecte de la negociació? No hi ha res per negociar, i no hi ha res per esperar. Si us plau, ni taula de diàleg, ni nou referèndum. La unilateralitat és el camí. Apa, nois cordem-nos les espardenyes i comencem a caminar” ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut