Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Catalanofòbia a la Policia Local de Mataró: agents del cos local van menystenir, escridassar i amenaçar una veïna per voler ser atesa en català

Després de diversos procediments, l'Ajuntament de Mataró ha acabat multant la dona amb 500 euros per desobediència i obstrucció dels serveis públics

|

- Publicitat -

Nou cas de catalanofòbia, aquesta vegada perpetrat per agents de la Policia Local de Mataró contra una ciutadana que denuncia haver-se sentit menystinguda, escridassada i amenaçada amb una multa per part d’aquests quan va demanar ser atesa en català. La dona, finalment, ha estat multada amb 500 euros per desobediència i obstrucció dels serveis públics i, casualment, les imatges de la dona a comissaria han estat esborrades.

Publicitat

Els fets es remunten al desembre del 2021. Segons ha informat l’ACN, la dona, que anteriorment havia vist els seus drets lingüístics vulnerats en un establiment de la ciutat que li exigia que parlés en castellà i van negar-li el full de reclamacions, va demanar ajuda als agents locals. La víctima exposa que la Policia Local no només no va atendre-la, sinó que a més va suggerir-li que parlés en castellà; després, a comissaria, va relatar que un dels agents l’havia escridassada i amenaçat de multar-la. Les imatges del dia que la dona va acudir a la comissaria han estat eliminades sense motiu aparent, malgrat que l’endemà dels fets va demanar a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Mataró que es conservessin les imatges.

Però la història no acaba aquí. Després de diversos procediments, l’Ajuntament de Mataró l’ha acabat multant amb 500 euros per desobediència i obstrucció dels serveis públics. Davant d’això, la víctima ha presentat un recurs extraordinari per anul·lar la sanció.

L’ONG del català Plataforma per la Llengua titlla d'”injustificable” que l’Ajuntament mantingui les multes, ja que els agents implicats van “vulnerar el dret lingüístic” de la dona i el Reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Mataró, a més d’actuar “des d’una perspectiva ideològica”.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre la defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants: "Ens cal litigar sempre"

El cas no ha estat comentat per part del consistori de moment, ja que sosté que està a l’espera de recuperar l’expedient de l’actuació i la sentència judicial que va servir per absoldre l’agent contra qui la dona va presentar una denúncia per la seva actuació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió