Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Casado comença el curs polític amb una “gens previsible” estratègia en contra de Catalunya

|

- Publicitat -

El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimarts que si és president del Govern espanyol aprovarà el delicte de referèndum il·legal, prohibirà els indults per als delictes de sedició i rebel·lió, i aprovarà un delicte de rebel·lió impropi que no requereix violència, que ha equiparat als delictes d'”alta traïció” que hi ha en altres països. D’aquesta manera, intenta guanyar força entre els grups més dretans, tot i que en cas que s’aprovessin no podrien afectar als presos independentistes, ja que la llei no pot ser retroactiva.

Durant l’acte ‘Unidad nacional y Estado autonómico frente al nacionalismo’ al recinte modernista de l’Hospital Sant Pau de Barcelona, ha acusat el president Pedro Sánchez de no tenir cap pla per a Catalunya i ha sostingut que la taula de diàleg que es reprendrà al setembre és un “pagament” per garantir l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. Casado comença el curs polític i evidencia la seva estratègia electoralista i de persecució al Gobierno, que versa a la dreta. Casado prepara el corpus’ jurídic per poder castigar l’independentisme i alhora criticar el Gobierno, per, al seu entendre, no confrontar suficientment els catalans.

Publicitat

El dirigent del PP també ha donat la seva opinió sobre el bloqueig del Consell General del Poder Judicial i ja ha avisat a Sánchez que “abandoni tota esperança” de renovar-lo, perquè creu que l’executiu espanyol vol polititzar-lo. El líder dels blaus ha dit que no contribuirien a aquesta politització del CGPJ i ha posat com a condició que accepti que “els jutges elegeixin els jutges”. Actualment aquest òrgan judicial podria estar controlat pels populars, de manera que voldrien aquesta designació entre jutges per perpetrar el control sobre el CGPJ.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus

Casado ha defensat que així ho recull la Constitució i ho demana el Consell d’Europa, i ha argumentat que el que fa Sánchez amb la justícia espanyola “és d’extraordinària gravetat”. Finalment li ha exigit al president del Gobierno que contesti a l'”amenaça” que, a parer seu, va llançar dilluns el president de la Generalitat, Pere Aragonès, quan va dir que el 2030 Catalunya ja haurà celebrat un referèndum d’independència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut