Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Carrizosa extrema el seu pervers discurs i compara la polèmica de Canet amb el terrorisme d’ETA

|

- Publicitat -

La polèmica pel cas de Canet de Mar, que reclama l’aplicació del 25% de classes en castellà trencant el sistema d’immersió lingüística, ha fet caure les caretes a l’espanyolisme més salvatge. El líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha aprofitat la seva intervenció a la sessió de control al Govern del Parlament per comparar el cas de Canet amb el terrorisme d’ETA i l’esperit d’Ermua que va mobilitzar milers de ciutadans per a reclamar la fi de la violència terrorista. La comparació, criticada ja en el moment de fer-la des de la majoria d’escons del ple, ha estat censurada pel president, Pere Aragonès, que l’ha considerat una “ofensa a les víctimes del terrorisme” i ha vaticinat que Cs “se’n penedirà” d’haver-la fet.

Cs tenia preparada la seva pregunta al president de la Generalitat al voltant del que anomenen “assetjament al nen de cinc anys i la seva família” de Canet de Mar. Enmig de la seva intervenció, Carrizosa ha volgut dirigir-se al PSC per demanar-li que combregui amb els arguments de Cs, PPC i Vox, que consideren la qüestió com un cas de discriminació, assetjament i assenyalament; i reclamava que prenguin aquest episodi com la palanca que faci virar massivament el socialisme i la ciutadania en general. “Tant de bo el PSC vegi que pot ser un punt d’inflexió. Canet és una mena d’Ermua, que tant de bo serveixi per a conscienciar els catalans del que està passant”, ha etzibat, davant la sorpresa de la gran majoria de diputats del Parlament.

Publicitat

I és que l’anomenat ‘esperit d’Ermua’ va sortir a partir de l’onada de protestes, indignació i manifestacions públiques massives que van aparèixer després del segrest i assassinat del regidor del PP basc Miguel Ángel Blanco a mans de la banda terrorista ETA. Aquesta comparació, allunyada de l’episodi de Canet i les seves conseqüències, ha fet saltar el president de la Generalitat, que no ha dubtat a criticar-la a la seva resposta.

Et pot interessar  Cs denuncia la Mesa del Parlament a la fiscalia del TSJC per tramitar la ILP per declarar la independència

“Comparar l’ofensiva mediàtica a Canet, a la que vostès han contribuït intentant utilitzar una família, amb Ermua i un poble que va patir la violència i el terrorisme, demostra que no tenen cap argument. Aquestes comparacions no haurien d’estar permeses de cap manera. És una ofensa a les víctimes del terrorisme“, ha dit Aragonès, que ha considerat que Carrizosa “s’ha equivocat” i que “quan hi pensi, se’n penedirà” d’haver fet la comparació.

La discussió, però, havia començat quan el líder de Cs acusava el Govern de participar de “l’assetjament i assenyalament d’una família que defensa els seus drets”. “El meu rebuig més absolut a aquestes actituds lliberticides”, ha etzibat.

A la seva rèplica, Aragonès ha acusat Cs d’haver participat d’una “estratègia per a la qual van néixer, per a acabar i trencar els consensos socials, polítics i pedagògics del país”. “No em sorprèn gens, ho han fet sempre. I vostès ara tenen l’oportunitat, per exemple, de demanar disculpes als docents de Sant Andreu de la Barca, als que van assenyalar, que el líder del seu partit va publicar noms i fotos, amb molta més difusió que dos tuitaires que no coneix ningú”, li ha respost el president.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut