Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Capella adverteix Sánchez que ERC no pot garantir una nova abstenció i demana “generositat”

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella (ERC), ha avisat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que no poden garantir una nova abstenció en el debat d’investidura que es repetirà al setembre i ha demanat que PSOE i Unides Podem “vagin a ‘recuperació’ el mes setembre amb els deures fets, càrregues de generositat, tranquil·litat i que es parlin”.

“El fracàs és la mostra més clara de la incapacitat de ser generosos, d’escoltar a la ciutadania”, ha dit la consellera en una entrevista d’Europa Press, en què ha recordat al PSOE que quan no es té la majoria absoluta per governar en solitari s’han de buscar acords.

Publicitat

“Nosaltres no garantirem res fins que el senyor Pedro Sánchez vingui amb els deures fets”, ha recalcat la consellera, que ha afirmat que, al seu entendre, la ciutadania està decebuda pel fracàs del primer debat d’investidura.

ERC no pensa obstaculitzar “la possibilitat que a l’Estat hi hagi un govern de progrés i a canvi de res”, però ha insistit que és el guanyador de les eleccions qui té la responsabilitat de sumar suports per governar.

Estabilitat pel diàleg

“Vam dir que no posaríem línies vermelles i no bloquejaríem perquè entenem que, òbviament, que hi hagi certa estabilitat en el Govern de l’Estat espanyol genera estabilitat per poder continuar dialogant”, ha dit.

La consellera ha defensat que ERC no s’ha aixecat mai de la taula del diàleg i ha mostrat la seva voluntat de continuar-hi “i fer possible un acord per solucionar la qüestió política catalana, que és la més important que té en aquests moments l’Estat espanyol “.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Per això, ha assegurat que “la qüestió catalana és una qüestió política que requereix solucions polítiques i diàleg i aquesta abstenció ha de ser entesa en aquest sentit”: capacitat de continuar amb el diàleg per buscar una solució a la demanda de Catalunya per poder decidir el seu futur, el que passa, segons ella, per un referèndum.

Per Capella, el president del Govern en funcions “va anar a la investidura pensant que tindria el suport sense haver de fer cap pas”, malgrat que és evident que no té una majoria clara per governar en solitari.

Ha recalcat que la manca d’estabilitat política a Espanya “no és imputable als independentistes”, sinó als partits d’àmbit estatal que segons ella són incapaços de ser generosos, posar-se al lloc de l’altre i donar solucions a les demandes de la ciutadania .

“No miren més enllà del poder polític pel poder polític”, ha criticat Capella, que considera que no abordar una solució política per a Catalunya és el seu gran problema i està desestabilitzant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut