Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Budó: “No ens tremolarà el pols per demanar l’estat d’alarma però ara no és necessari”

|

- Publicitat -

El Govern no preveu demanar per ara l’estat d’alarma a Catalunya, però no descarta fer-ho en un futur, si així ho requereixen les autoritats sanitàries: “No ens tremolarà el pols per demanar-lo, però ara no és necessari”. Així s’ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d’aquest dijous, posterior al Consell Executiu.

La consellera ha afirmat que, de moment, els criteris sanitaris no reclamen l’aplicació d’aquesta mesura, proposada pel president espanyol, Pedro Sánchez, però obre la porta a acollir-s’hi si cal “quan sigui el moment”. “Farem tot el que calgui i en cada moment per protegir la salut de la ciutadania”, ha asseverat. El Govern espera conèixer la “lletra petita” de l’oferta de Sánchez.

Demana a les empreses flexibilitzar els horaris d’entrada i fomentar “al màxim” el teletreball

Publicitat
 El Govern vol ampliar les franges d’hora punta al transport públic per evitar aglomeracions i rebaixar la concentració de gent a primera hora del matí. Així ho ha assegurat aquest dijous la consellera que ha dit que el Govern està treballant per allargar fins a les 10 del matí l’hora punta, que ara acaba a les 9. A més, l’executiu demana a les empreses que permetin flexibilitat a l’hora d’entrar a la feina “per espaiar els usuaris i garantir que no hi hagi concentracions en certs moments del dia”. Així mateix, també es demana “fomentar al màxim el teletreball”, de manera que tots els ciutadans que puguin treballar des de casa no hagin d’agafar el transport públic.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut