Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Buch afirma que no hi ha límit màxim de persones a les reunions per Sant Joan

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest diumenge que no hi ha límit màxim de persones en les reunions per la revetlla de Sant Joan, però ha demanat que es compleixin les mesures de seguretat i protecció contra el coronavirus: distanciament social, mascareta i rentat de mans.

En una entrevista del canal 324 recollida per Europa Press, ha donat aquest missatge: “A casa teva pots fer el que creguis oportú, però intenta garantir aquestes mesures senzilles”.

Publicitat

Tot i això, ha recordat que les reunions al carrer són sancionables si no es compleixen aquestes mesures, ja que la Generalitat ha optat “per una regulació mínima però que garanteixi la protecció i autoprotecció”.

Les sancions “aniran en funció de la mesura que s’hagi saltat, de quin és l’incompliment o el grau d’incompliment, o de si es repeteix”.

Ganes de celebració

Els pastissers veuen amb “optimisme i il·lusió” el Sant Joan 2020. Confien que la fi del desconfinament i les “ganes de celebració” dels ciutadans faran que les vendes de coques siguin bones. “Preveiem un augment d’entre l’1% i el 3%”, comenta Lluís Costa, propietari de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera. Enguany proposen una coca de mida i preu més reduïts, per adaptar-se a les revetlles de petit format. Tot i que les varietats de fruita, pinyons i crema tornaran a ser les protagonistes, també destaquen les farcides de trufa, nata, tiramisú o compotes. S’estima que cada família es gastarà entre 15 i 35 euros i que es consolidaran les comandes per Internet i les entregues a domicili que “ja van salvar la Pasqua”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut