Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Boye deixa Vox amb un pam de nas: “Als tribunals per complir la Llei”

|

- Publicitat -

Gonzalo Boye, un dels advocats més brillants i recentment conegut per defensar Carles Puigdemont, ha fet befa del partit ultradretà Vox, que ha amenaçat a l’alcalde de Guadalajara per haver canviat el nom dels carrers que eren símbols d’exaltació del Franquisme.

Boye, que actualment exerceix com a professor de dret penal, ha fet un comentari a Twitter que ha causat impressió, ja que era molt senzill, però permetia desarticular la denúncia del partit amb nostàlgia per l’època preconstitucional. “Genial… als tribunals per complir amb la Llei” ha etzibat amb un enllaç a la notícia.

Publicitat

Així, ha citat un dels principis més bàsics de Dret que és que una llei que està vigent s’ha de complir. Per tant, cap decisió judicial pot anar en contra que s’hagi complert, ja que per defecte aniria en contra de la legalitat. Més aviat, el poder judicial ha de qüestionar si s’està complint suficientment, però no pot inculpar a ningú perquè hagi complert amb una normativa, ja que és el que s’ha de fer.

Aquest fet demostra que Vox ha presentat una denúncia que pot tenir un recorregut molt breu, ja que va directament en contra d’una llei aprovada i que s’hauria de complir. A més a més, es posiciona en contra de la decisió legítima de l’Alcaldia de Guadalajara i pretén usar la via judicial com a sistema de resolució dels conflictes polítics.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut