Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Bosch obre la porta als presos: “Tenen el dret a presentar-se i a decidir no fer-ho”

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, considera que han de ser els mateixos presos els que diguin si volen encapçalar les llistes en cas que hi hagi unes eleccions espanyoles el 10-N. “Tenen el dret a presentar-se i a decidir no fer-ho”, ha dit Bosch en declaracions a l’ACN des de Montevideo (Uruguai), on es troba de viatge. El conseller d’Acció Exterior també ha remarcat que el “primer” que cal fer és “atendre les raons” que tinguin els presos, ja sigui per decidir presentar-se o no fer-ho. Sobre la possible convocatòria electoral, el conseller d’Acció Exterior ha acusat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “d’irresponsable” per “posar per davant” els “interessos personals i electorals” i no “el diàleg amb altres forces”.

Per Bosch, els presos tenen “tot el dret a presentar-se”, així com els votants també tenen “tot el dret a escollir qui es presenta”. “No he parlat amb ells i no sé quina és la seva posició”, ha remarcat el conseller, que ha afegit que no té constància que ningú d’ERC hagi tractat aquesta qüestió ni amb Oriol Junqueras ni amb Raül Romeva.

Publicitat

A més, el conseller d’Acció Exterior ha retret a Sánchez que hagi estat “incapaç” d’establir un diàleg, tant amb ERC com amb Unides Podem per ser investit president. “No s’entén com Sánchez ha tingut aquesta incapacitat d’arribar a acords amb les forces més pròximes que té al parlament espanyol”, ha dit Bosch, que ha apuntat que des d’ERC pensaven que Sánchez seria “més hàbil” per trobar acords.

Sobre les declaracions del líder de Ciutadans, Albert Rivera, en què ha descartat un pacte amb el PSOE després d’unes eleccions, Bosch ha retret a Rivera que estigui “aprofundint en el ‘no’ a tot”, cosa que, segons el conseller d’Acció Exterior, significa que Ciutadans “no vol contribuir de cap manera al funcionament de la democràcia en general”.

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut