Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Borrell visitarà la zona de guerra a Ucraïna enmig de les tensions amb Rússia

|

- Publicitat -

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, inicia aquest dimarts un viatge a Ucraïna, on visitarà la zona de guerra entre les autoritats del país i els rebels prorussos. Acompanyat pel ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, Borrell anirà a la “línia de contacte” del Donbas, que separa els territoris controlats per Kíev i els dominats pels rebels.

Després, el cap de la diplomàcia europea es desplaçarà a la capital per reunir-se amb el govern ucraïnès. L’Alt Representant de la UE vol mostrar així solidaritat amb Ucraïna ara que s’intensifiquen les converses diplomàtiques amb Rússia, que manté una forta presència militar a prop del Donbas.

Publicitat

El pròxim 10 de gener representants russos i estatunidencs es reuniran a Ginebra per abordar la seguretat a la regió. L’OTAN també ha convocat per a aquest divendres una reunió urgent dels ministres d’exteriors abans del Consell OTAN- Rússia previst per al 12 de gener. Moscou demana a l’aliança atlàntica que aturi l’expansió cap a l’est i que posi fi a la cooperació militar amb Ucraïna i Geòrgia, on manté disputes territorials.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut