Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs insisteix que calen “garanties” del PSOE sobre l’amnistia i l’autodeterminació

La líder de Junts diu que l'independentisme té "una oportunitat" a Madrid i avisa que "la fórmula" ha de ser la de l'1-O

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que l’independentisme té “una oportunitat per avançar” per la “conjuntura política” al Congrés dels Diputats i ha assenyalat que “la fórmula” per fer-ho és la del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, com també ha defensat el president a l’exili Carles Puigdemont en un missatge.

“Aquell dia l’1 d’octubre era el moment, hi era tothom. La fórmula continua sent la mateixa: tot un poble unit custodiant urnes durant mesos, vetllant els col·legis electorals i sortint a votar quan justament la integritat física dels votants era el que perillava perquè ens estaven pegant”, ha afirmat Borràs en declaracions a la premsa a Barcelona a l’inici de l’acte unitari convocat per commemorar el sisè aniversari de l’1-O.

Publicitat

La cap de Junts també ha reivindicat que aquella consulta “va ser una victòria” i ha celebrat que la investidura de Pedro Sánchez depengui d’ERC i de Junts, ja que permet tornar a situar les demandes de l’independentisme a l’agenda política. Tanmateix, ha remarcat que cal “tenir garanties” del seu compliment “davant d’un govern que no compleix”, en referència a l’executiu, ara en funcions, liderat per Sánchez.

És per això que Borràs ha insistit que “la resolució del conflicte polític passa perquè el conflicte torni a estar en l’àmbit de la política” mitjançant una amnistia i l’autodeterminació de Catalunya.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut