Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs carrega contra el TC per actuar “pensant en la investidura” quan denega el recurs de Puigdemont i Comín en ple agost

La presidenta de Junts constata que més que separació de poders, a l'estat espanyol "alguns intenten que hi hagi sincronització de poders"

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat la decisió de la sala de vacances del Tribunal Constitucional (TC) de denegar el recurs d’empara del president exiliat Carles Puigdemont i l’eurodiputat Toni Comín contra l’ordre de detenció del Tribunal Suprem.

“No fallen. Resolen en temps record, a l’agost… A l’estat espanyol no hi ha separació de poders; de fet, alguns intenten que hi hagi sincronització de poders“, ha afirmat en una piulada. Borràs té clar que el Tribunal Constitucional “actua pensant en la investidura” de la mateixa manera que també “va actuar durant la campanya electoral” del 23-J. “Fa molts anys que la feina del TC és decorar una estratègia d’Estat contra l’independentisme”, va denunciar Turull en conèixer la notícia.

Publicitat

De fet, fins i tot la Fiscalia ha anunciat que recorrerà la decisió de la sala de vacances en considerar que no es dona la “urgència” necessària perquè sigui la sala de vacances qui es pronunciï sobre la mesura i recorda que aquesta és una matèria que ha de tractar el tribunal de forma ordinària, ja que el mes d’agost és “inhàbil”.

Et pot interessar  Puigdemont vol la cessió del 100% dels tributs a canvi d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut