Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Boicot intern a l’ICAB per la presència del Fiscal Javier Zaragoza al congrés del col·legi

|

- Publicitat -

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) no participarà en el congrés de la corporació en protesta per la presència del fiscal del Tribunal Suprem Javier Zaragoza, que intervindrà en una sessió divendres sota el títol de ‘La rellevància constitucional del Ministeri Fiscal’. La Comissió de Defensa considera que Zaragoza “representa la màxima expressió i la punta de llança de la repressió de l’Estat contra els ciutadans de Catalunya i el seu govern”. Al seu parer, amb la seva actuació al judici del Suprem es va convertir en un “altaveu de l’extrema dreta en defensa de la unitat d’Espanya”.

Segons aquesta comissió, la seva intervenció “va comportar la vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans i dels polítiques que el representen”, i va suposar que “s’intentessin validar els informes tergiversats de la Guàrdia Civil”. “La invitació del senyor Zaragoza a un acte de l’ICAB suposa validar la trajectòria i les actuacions de l’esmentat fiscal, i fins i tot retre’n homenatge”, conclou.

Publicitat

Aquest grup defensa que la “gravetat de la vulneració dels drets i llibertats que ha suposat el judici del procés no és compatible amb la postura de pretesa neutralitat que el col·legi ha afirmat que adoptava per justificar iniciatives com aquesta”.

L’ICAB ha inaugurat aquest dilluns el 5è Congrés de l’Advocacia de Barcelona en format 100% online, amb 45 sessions i més de 175 ponents. Tindrà lloc entre el 29 de juny i el 3 de juliol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut