Dimecres, 5 de maig de 2021 - Edició 1014
La República

Bloc Sobiranista Català anuncia el seu suport al partit de Puigdemont

La formació, amb uns 1.800 adherits i que va formar part de Solidaritat Catalana per la Independència creu que toca “més que mai” la “unitat independentista”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/07/2020

La formació Bloc Sobiranista Català, creada el 10 de juliol de 2009 i que va formar part de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, ha anunciat en un comunicat que dóna ple suport a la nova formació anunciada per Carles Puigdemont i que veurà la llum el pròxim 25 de juliol.

BSC considera que “ara més que mai, toca unitat independentista per aconseguir la llibertat de Catalunya”, una unitat que consideren que ha de ser “transversal i que reuneixi a totes les persones que estan a favor de respectar i seguir el mandat popular de l’1 d’octubre del 2017, on el resultat del referèndum vàlid va reflectir el 90% a favor de la República Catalana lliure”.

El partit, que assegura tenir uns 1800 adherits, considera que “és el moment crucial de sumar forces defugint d’etiquetes i d’egoismes partidistes”.

És per aquest motiu que valoren “molt positivament el projecte integrador i d’unitat independentista” de Carles Puigdemont i per això han decidit “donar-li suport i adherir-se”.

En el comunicat, anuncien que assistiran a la fundació i assemblea constituent del dissabte 25 de juliol i esperen que les seves opinions “siguin considerades”. Tanmateix, animen a altres partits i entitats “de l’independentisme de base” a fer el mateix pas de suma.